Nieuwe Leeuwen

Nieuwe Leeuwen

Nieuwe Leeuwen

Bij de aanleg van het ‘Volkspark’ in 1907, werden de oorspronkelijke cementen leeuwen opgesteld op sokkels aan de hoofdingang van het park, in het verlengde van de as van de Overleiestraat. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisden deze naar de ingang van het park aan de kant van de Izegemsestraat. Na 100 jaar in weer en wind, waren de leeuwen dringend aan vervanging toe. Het stadsbestuur koos voor een hedendaagse uitvoering in epoxy. De kleur werd bepaald door de inwoners van Overleie. De opvallende felgele kleur geeft de klassieke beelden een heel eigentijds karakter. Ook de klassieke sokkels werden vervangen door sobere moderne gele sokkels.Er zijn twee versies van de liggende leeuwen: één exemplaar dat naar rechts kijkt en één dat naar links kijkt. De nieuwe leeuwen werden afgegoten op basis van de gerestaureerde exemplaren.Het zijn de nieuwe wachters van het Astridpark. De nieuwe leeuwen kwamen op de oorspronkelijke plaats, ter hoogte van de overkapte lommerrijke loofgangen.De gerestaureerde exemplaren krijgen een nieuwe bestemming in een nog nader te bepalen overdekte locatie.

Object hiërarchie: 1 items

Locatie